Kapcsolat

A SZÁLLÁS MEGKÖZELÍTÉSE:

Szanda felől érkezve, a főúton befelé haladva, elhagyva az evangélikus templomot és a boltot, bal oldalon fogja megpillantani a sárga felirattal jelzett Árdai Vendégház táblát. Cserháthaláp irányából, szintén a főúton maradva, a katolikus templom mellett haladva, jobb oldalon látja ugyanezt a táblát.

táblaképTERÉNY MEGKÖZELÍTÉSE:

Terény Budapesttől ÉK-i irányba 80 km-re, Balassagyarmattól D-re 22 km-re fekszik. Közúton gépkocsival és busszal jól megközelíthető.

Gépkocsival: Budapestről az A/2-es úton indulva a Rádi leágazásig megyünk. Innen Rád, Penc, Csővár elhagyása után Acsánál balra, Balassagyarmat felé fordulunk. Átutazva Galgagután, Nógrádkövesden és Becskén egy kanyargós hegyi úton haladunk tovább. A hegyről lefelé jövet Szanda irányába jobbra fordulva folytatjuk utunkat, majd Szandaváralja, Szanda után érkezünk Terénybe.

Az M3-as autópálya felöl érkezve, az Aszódi leágazástól kell Balassagyarmat felé fordulni. A Szandai leágazásig végig a főúton haladunk.

A Mátra felöl a 21-es útról Jobbágyinál vagy a Hollókő-Szécsény leágazásnál kell lekanyarodni.

DSCF8167

Busszal: A Volán óránként indít járatokat Budapestről az Újpest-Városkapu állomástól, Balassagyarmat, Salgótarján irányába. A menetidő kb. 1,5 óra. Balassagyarmatról Szandaváralja felé közlekedő busszal lehet Terénybe eljutni. Ezen az útvonalon viszont már sokkal ritkábbak a járatok, tehát érdemes olyan busszal jönni, aminek van csatlakozása. A menetrend megtekinthető a Volán honlapján.

Vonattal: Vonattal közvetlenül nem lehet eljutni. Megállóhely 11 km-rel messzebb, Magyarnándorban van. A Volán viszont sajnos nem biztosít csatlakozást a MÁV járatokhoz, ezért innen csak gépkocsival lehet Terénybe eljutni. Igény esetén vállalunk szállítást. 7 személyes személyautónkkal hat főt tudunk elhozni Magyarnándorból 75 Ft/km áron. A menetrend megtekinthető a MÁV honlapján.

Kerékpárral: A Duna völgyi kerékpárút kisebb megszakítással Szobig kiépített. Vác, Rád, Penc felé érdemes elindulni. Varázslatos, lankás tájakon kerekezve a következő településeken haladunk át: Keszeg, Nézsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Nógrádkövesd, Becske. Ezután egy 5 km-es hegyi szakasz következik, majd a Szanda felé vezető úton haladva, már alig találkozunk gépkocsival.

DSCF9343

Gyalog: Az országos Kék-túra útvonala Terényen halad át. A megpihenni vágyó túrázókat szeretettel látjuk.

Segítünk útvonalat tervezni, lépjünk kapcsolatba!

Amennyiben az útviszonyokról, változásokról szeretnél értesülni, kísérd figyelemmel Blogunkat!